Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Közleményt adott ki a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata

Tisztelt Honfitársak!

Örömmel értesítem Önöket, hogy Magyarország Kormánya és a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata, továbbá a magyar országgyűlés görög nemzetiségi szószólója között az utóbbi időben kialakult kölcsönös tisztelet és együttműködés eredményeként, valamint a görögség közösségmegtartó munkája iránti elkötelezettség elismeréseként Magyarország Kormánya az alábbi támogatásokat nyújtotta a görög közösségnek a 2021. évben:

– 30.000.000 Ft azaz harmincmillió Forint vissza nem térítendő  támogatást a Görögség Háza felújítására

– ismételten 30.000.000 Ft azaz harmincmillió Forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Görögség Háza felújítására

– 1.250.000 Ft azaz egymillió-kétszázötvenezer Forint vissza nem térítendő támogatást a Görögség Háza tetőszigetelésének és kapu beszerzésének támogatására

– 28.000.000 Ft azaz huszonnyolcmillió Forint vissza nem térítendő támogatást a Nikosz Beloiannisz Általános Iskola és Óvoda területén a sportudvar teljes rekonstrukciójára, és korszerűsítésére.

Ezen felül Magyarország Kormánya a 2021. évben a magyarországi  görögséget is érintő alábbi támogatást nyújtotta Beloiannisz község részére:

– 120.000.000 Ft, azaz százhúsz millió Forint vissza nem térítendő támogatást a Magyar Falu Program keretén belül Beloiannisz községnek a Kulturális és Sportközpont létrehozására A 2021. évben még a további támogatás nyújtását tervezi:

– 22.000.000 millió Ft, azaz huszonkettőmillió Forint vissza nem térítendő támogatást – már a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata kérelmére – Beloiannisz községnek a Kulturális és Sportközpont létrehozására

Továbbá a 2022. évre az alábbi támogatás biztosítását tervezi:

– 100.000.000 Ft, azaz százmillió Forint vissza nem térítendő támogatás a Görögség Háza felújítására
– 70.000.000 Ft, azaz hetvenmillió Forint vissza nem térítendő támogatást – már a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata kérelmére – Beloiannisz községnek a Kulturális és Sportközpont létrehozására.
Megjegyzendő, hogy Magyarország Kormánya a 2020. évben már 70.000.00. Ft, azaz hetvenmillió Forint támogatást nyújtott a Görögség Háza felújítására.

Magyarország Kormánya által eddig a magyarországi görög közösségnek nyújtott, valamint ígérvényként már biztosított támogatások összege mindösszesen: 471.250.000 Ft, azaz négyszázhetvenegymillió-kettőszázötvenezer Forint.

A magyarországi görög közösség nevében ezúton fejezem ki köszönetemet Magyarország Kormányának az általa nyújtott segítő támogatásokért, bízva a további sikeres, szoros és hosszútávú együttműködésben.

Budapest, 2021. július 21.

Hristodoulou Konstantinos
elnök

Forrás: mgoö.hu [1]

Links:
——
[1] http://mgoö.hu

 

 

görög közl

...megosztás