Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

ZARÁNDOKLAT

Legyen nekem a te igéd szerint” – Lk 1,38


Október első hétvégéjén zajlik a Pálos70
(sajtóanyag)

Nagy összefogás eredményeként, kilencedik alkalommal kerül megrendezésre 2019. október 4. és 6. között az ország egyik legprominensebb túrája, a Pálos70.

Nagy összefogás eredménye, hiszen a Pálos rend felhívására összeálltak hazánk zarándokútjait működtető szervezetek- így a Mária Út Egyesület, a Gyöngyök Útja, és a Szent Jakab Út-, hogy együtt, egy olyan különleges hangulatú, igazi spirituális élmény adó programot szervezzenek, amely kiemelkedik a magyar túrakínálatból.

 

web1

A három napos rendezvény kereteiben minden érdeklődő megtalálhatja azt a testi és lelki kihívást, ami keres. Lesz teljesítménytúra (amelyet 2018-ban a legjobb másodiknak járó díjjal jutalmazta a Teljesítménytúrázók Társasága), lesz három napos „fehér barátok” által vezetett kirándulás, de gyermekre építő túra szakasz is.

 

Az idei év mottója a „Legyen nekem a te igéd szerint” a Szűzanyától származik, akinek nem volt szüksége arra, hogy bebiztosítsa magát minden eshetőségre. Tökéletes volt az Isten iránti szeretete, és ez a szeretet elűzte szívéből a félelmet. Ez néha olyan tapasztalatokat hoz magával, mint amilyet egy zarándoklat is: nem tudni mi fog történni, ki hogy fogja bírni az utat. Mindenki megtapasztalhatja a fizikai, érzelmi, hitbéli határait. Ha továbbmegy, akkor megtapasztalhatja Isten csodálatos jelenlétét, gondviselését. Egy zarándoklat visszavezet minket emberi mivoltunk csupasz valóságába, így megnyílik a szemünk, fülünk és szívünk a szépre, jóra és az igazra.

web2

Erre hívunk mindenkit!

Részletes program és jelentkezés: http://palos70.hu/

Interjú Kérhető Ifj. Gadácsi Péter főszervezőtől a +36 70 223 8635-ös, vagy Puskás Antal atya, pálos szerzetestől a +36-20-823-3836-os telefonszámon.

...megosztás