Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

NEMZETKÖZI ZARÁNDOKNAP

web1

Az édesapákért zarándokoltak több tízezren a Mária Úton.

(sajtóanyag)

A Mária Út Egyesület szervezésében keltek útra a Kárpát medence zarándokai augusztus 24-én az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon. Fiatalok és idősek, apák, nagyapák, sőt dédapák és gyermekek élték meg a zarándoklat testet és lelket formáló erejét.

A rövid, kifejezetten kisgyermekes családoknak szervezett „babakocsis” szakaszok mellett, igazi komoly fizikai kihívást jelentő 60 km-es zarándokszakaszok teljesítésére is sokan vállalkoztak.

A gyalogos zarándoklatok mellett a régió több részén lehetet kipróbálni az evezős, kerékpáros, futó és lovas zarándoklást. A zarándoknapon 13 órakor minden zarándokszakaszon felhangzott az Úr angyala ezzel is jelezve, hogy aki útra kel- mindegy milyen formában, vagy távon- az az Atyához tart.

web2

A zarándoklatokkal érintett települések sokasága imádságos szeretettel fogadta az úton lévőket. Voltak települések, ahol énekelve, frissen készült házi finomságokkal, volt, ahol koncerttel, néhol a helyi óvodások meglepetésével várták az érkezőket bizonyítva, hogy milyen közösségépítő ereje van a zarándoklásnak.

web3

A több mint tizenháromezer résztvevő közül sokan gyermekként vettek részt; azért jöttek, hogy hálát adjanak édesapjukért, vagy bocsánatot nyerjenek az elkövetettekért.

Sokan apaként jöttek el a zarándoklatra. Azért, hogy megújuljanak, új erőt merítsenek a hétköznapokhoz, a neveléshez. Nagyon sok „jövőbeni” apa csatlakozott a zarándoklathoz. Sokan tettek tanúbizonyságot amellett, hogy a zarándoknap meghívta őket az apaszerep elvállalására.

web4

Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár a zarándoknapra írt üzenetében kiemelte, hogy:

Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap egy olyan nemes kezdeményezés, amely összefogja és megszólítja a magyar embereket és családokat nem csak az anyaországban, hanem a határokon túl is.”

A Mária Út Egyesület ez úton fejezi ki köszönetét, annak a több száz önkéntesnek, önkormányzatnak, plébániának és mindenkinek, aki a nap élővé tételében szolgálatot vállalt.

Uram, légy az utazó társasága,

irányadója az elágazásoknál!

Adj neki erőt, amikor elgyengül,

védelmezd veszély közben,

oltalmazd az út során,

adj árnyékot a nap hevében,

világíts a sötétségben,

nyújts vigaszt, mikor kedvét szegi

és szilárdítsd meg szándékában! Amen

Interjú kérhető Szabó Tamástól, a Mária Út Egyesület elnökétől a +36 30 467 6444-es telefonszámon, vagy szabot@invitel.hu email címen, ill. Galgócziné Szabó Zsófia főszervezőtől a +36 30 277 1533-as telefonszámon, vagy a rendezveny@mariaut.hu email címen.

...megosztás