Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

ZARÁNDOKLAT INDUL SZENTENDRÉRŐL BÖJTE CSABÁVAL AUGUSZTUS 17-ÉN

Böjte Csaba a természet védelmére kel!

(sajtóanyag)

Böjte Csaba testvér augusztus 17-én a Mária Út Egyesület segítségével zarándoklatot hirdetett. A zarándoklat fő támája a bűnbánat lesz, azon belül is a természettel szemben elkövetett bűneinkre koncentrálva. Csaba testvér nyílt levelében buzdít mindenkit arra, hogy csatlakozzon a zarándoklathoz, ha teheti, valamilyen zöld ruhadarabot viselve:

Szeretettel készülök egy bűnbánati zarándokútra 2019. aug. 17-én, szombaton, 10.00 órakor indulnánk a szentendrei skanzen kápolnájától Visegrádra… E bűnbánati zarándokúton sok-sok mindenért kellene engeszteljünk, bocsánatot kérjünk, de én azt szeretném, hogy a természettel szemben elkövetett bűneinkkel is szembenéznénk ez alkalommal! Rá kellene döbbennünk, hogy a kapzsiságunkkal, pazarlásunkkal, meggondolatlan fogyasztásunkkal óriási terhet jelentünk a mindannyiunkat fenntartó bolygónkra!…

A Vatikán 2020-tól műanyag mentessé válik! Ahogyan nem szabad kábítószert bevinni, birtokolni, ugyanúgy nem lesz szabad műanyag poharakat, palackokat meg más hasonló környezetszennyező eszközöket használni. Az lenne jó, ha ez a kezdeményezés az egész Egyházban, világunkban elterjedne! Éppen ezért egy ajándékba kapott zöld habitusban szeretnék ezen a zarándokúton elindulni, és arra biztatlak, hogy ti is gyertek valamilyen zöld színű ruhadarabban, jelezvén ragaszkodásunkat, szeretetünket a mindannyiunkat befogadó hordozó természet iránt!

Természetesen a rossz beidegződéseket felülvizsgáljuk és mindazt mi a természet iránti szeretetünkkel nem egyeztethető, azt leépítjük, magunkból könyörtelenül kidobjuk. Nagy szeretettel várunk, hívunk, tarts velünk!”

web1

Csaba testvér bűnbánati zarándoklatához bárki csatlakozhat, aki a Mária Út, vagy a Mária Rádió honlapján kitölti regisztrációs űrlapunkat. A közös zarándoklás augusztus 17-én, szombaton, 10 órakor indul a szentendrei skanzen kápolnájától!

...megosztás