Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Sajtómeghívó

Vitázik a Világ ifjúsága

 

„Támogassa-e az állam a diplomás hiányszakmák oktatását Magyarországon?” A résztvevők a magyarországi győzelemért szállnak vitába egymással az egyetlen német nyelvű közép-kelet-európai vitavetélkedőn, 2018. május 30-án  (szerda), 11.00 óra az Andrássy Egyetemen, 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.

A projekt fejleszti a vitakészséget, demokratikus párbeszédre ösztönöz, és egyúttal tükrözi Európa nyelvi sokszínűségét. A Vitázik a világ ifjúsága projektben tizenkét közép-kelet-európai országból 150 középiskola mintegy 2500 tanulója vesz részt. Magyarországon 2010 óta rendezik meg a vetélkedőt. A Vitázik a világ ifjúsága – közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az Emlékezet, Felelősség és Jövő Alapítvány, a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje. Az országos döntő fővédnöke Dr. Hende Csaba, a magyar Országgyűlés alelnöke.

Magyarországon a projektet a Hanns-Seidel-Alapítvány, a Konrad-Adenauer-Alapítvány, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, az Andrássy Egyetem, az E.ON Hungária Zrt. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága támogatja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASajtómeghívó 2018

...megosztás