Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Meghívó a Levesben produkció sajtóbemutatójára

SOK SZERETETTEL MEGHÍVJUK a LEVESBEN című darab sajtóbemutatójára

Erdélyi Dániel

Trojan Tünde

Álmosd Phaedra

Frank Ildikó

Jurkovits Zorica

Koncz Eszter

Kollatos Fotios

Tóth G.-Keller Linda

LEVESBEN

Össznemzetiségi bemutató – Színjáték 90 percben

E nem mindennapi kezdeményezés főszereplői és alkotói a magyarországi nemzetiségi színjátszás meghatározó, közkedvelt és méltán elismert emblematikus figurái.
Igazi kuriózumként tálalják elénk első, közös produkciójukat, – a Mom’s the World című színmű ihlette kitűnő darabot – mely alapkőletétele egy hosszú távú, gyümölcsöző és inspiráló együttműködésnek. A Levesben című színjáték nem nélkülözi a humort, cselekménnyel teli, aktuális és elgondolkodtató.

A színdarab aktualitása egy mélyen gyökerező társadalmi jelenség, mely gátlás nélkül, őszintén és szemtelenül boncolgatja a hazánkban élő örmény, görög, német, szerb, lengyel és magyar nemzetiségű nők mai helyzetét és társadalmi viszonyát. Egyszóval „N”ŐKET! Legfontosabb célunk egyfajta kapaszkodót adni saját generációnk számára. Visszaterelni egymáshoz magunkat és bennünket. Úgy gondoljuk, hogy a jelen lévő női szerepekkel való küzdelem nem egyszemélyes ütközet.

És hogy milyen ma Magyarországon nemzetiségi identitással nőnek lenni? Mi a nő dolga? Az otthoni tűzhely melegét őrizni? Tartozni valakihez, gyereket szülni? Ennyi csupán? A nők önmegvalósításának csúcsa szerintünk nem csupán a gyermekszülés. Annál sokkal több! Vagy mégsem?
A nagyközönség számára a darab premierjére a Jelenlét Nemzetiségi Fesztivál keretein belül, 2018. március 22-én 19 órakor kerül sor a Nemzeti Színház Kaszás Attila termében (1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.).

2018. február 20-án 11 órakor nyilvános főpróbát tartunk, ahová kérjük, hogy fotós kollégáikat delegálják. A sajtóbemutató 2018. február 20-án 19 órakor kezdődik. Az előadás után állófogadást tartunk. Itt lesz lehetőség arra, hogy beszélgessenek és interjúkat készítsenek a darab rendezőjével, dramaturgjával és a színészekkel.
Helyszín: Magyarországi Szerb Színház (1065 Budapest, Nagymező u. 49.)

A próbák és a sajtóbemutató helyszínét egyik főtámogatónk, a Magyarországi Szerb Színház és vezetője Rusz Milán bocsátotta rendelkezésünkre.

Kérjük önöket, részvételi szándékukról visszajelezni szíveskedjenek!

Kapcsolat

Antal Tímea

+36 (20) 9262 831

szervezes@artashatszinhaz.hu

Kövess…

www.artashatszinhaz.hu  
Közreműködők

Artashat Örmény Nemzetiségi Színház

Magyarországi Szerb Színház

Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulata

Kritiki Skepsi Görög Színház

Teatr LIS(z)