Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Novellaíró pályázatot hirdet a KSH

KSH

Hivatalalapító és novellahős: Keleti Károly

Novellaíró pályázatot hirdet 150 éves fennállásának alkalmából a Központi Statisztikai Hivatal

Budapest, 2017. augusztus 29. – A Központi Statisztikai Hivatal novellaíró pályázatot hirdet, amelynek témájául a hivatalalapító Keleti Károly élete és munkássága szolgál. A felhívás célja a KSH tevékenységének népszerűsítése, valamint a statisztikai kultúra terjesztése.

Keleti Károly nem csupán korának kiváló, itthon és külföldön is elismert tudósa és ritka tehetségű szervezője volt, hanem magánemberként is izgalmas, mondhatni regényes személyiség, akinek élete, tevékenysége a kiegyezés utáni Magyarország mozgalmas világában zajlott – mindez inspirálóan hathat az írói fantáziára is.

A pályázatra a hivatal 14. életévét betöltött szerzők máshol nem publikált, magyar nyelvű prózai műveit várja, határon innen és túlról. Az elkészült művekkel egyénileg és közösen is lehet pályázni, de egy pályázó legfeljebb 3 alkotással nevezhet.

A pályaműveket statisztikusokból és irodalmárokból álló szakmai zsűri értékeli. A KSH a zsűri által legjobbnak ítélt három alkotást díjazza: az első helyezettet 300 ezer, a másodikat 200 ezer, a harmadikat 100 ezer forinttal. A hivatal honlapján az olvasók is szavazhatnak kedvencükre, ami alapján 250 ezer forintos díjazásban részesül a közönségdíjas művet írt pályázó.

A pályamunkákat 2017. november 1-jéig lehet beküldeni. Eredményhirdetésre a beküldési határidőtől számított 45 napon belül kerül sor. A nyertesek nevét a KSH honlapján és Facebook-oldalán is közzéteszi.

A pályázati feltételekről, a formai követelményekről és a pályázat további részleteiről a www.ksh.hu/novellapalyazat oldalon lehet tájékozódni.

Sajtóinformáció: kommunikacio@ksh.hu

KSH novellapályázat KIÍRÁS (.PDF)

 

 

Központi Statisztikai Hivatal
Cím:
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7. | Postacím: 1525 Budapest, Pf. 51.
Telefon:
(+36-1) 345-6000 | Telefax: (+36-1) 345-6788
E-mail:
ksh@ksh.hu | Honlap: www.ksh.hu

...megosztás