Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Auf Wiedersehen, Ungarn!

Búcsú Uwe Stiemke-től

A düsseldorfi székhelyű közhasznú Hermann-Niermann-Alapítvány egész Európában támogat kisebbségi és nemzetiségi projekteket. Magyarország az egyik kiemelt partner: a hazai németeken túl a romákat (Gandhi Gimnázium, Budaörsi Tanoda)  a rabbi képzőt, szlovák idősek otthonát többek között. Május 12-én Budaörsön az Ifjúsági Klubban gyülekeztek a támogatottak, hogy köszönetet mondjanak a kuratóriumnak és annak elnökének, Uwe Stiemke-nek, aki harminc évig állt a kuratórium élén és most járt utoljára hivatalosan Magyarországon. A Barátság is a támogatott kis projektek egyike: az Alapítvány segítségével jut el mintegy 500 nemzetiségi általános és középiskolába, főiskolai, egyetemi tanszékre, romológiai és pedagógusképző  intézetbe a folyóirat. Az Alapítvány hazai képviselője Kóthyné Herceg Mária. Jó egészséget, sok örömöt kívánunk  Uwe Stiemke-nek az elkövetkezendő években!

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kuratórium arról biztosította a jelenlévőket –  Soprontól, Budaörs, Budapest, Szekszárd, Baja, Geresdlakon át Gyuláig -, hogy folytatják a támogatást, elsősorban az oktatás területén (óvodák, iskolák), de kulturális és szociális területen is.

 

Képeinken Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere és Kóthyné Herceg Mária, az Alapítvány magyarországi képviselője, Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, Ritter Imre parlamenti szószóló

 IMG_8468 IMG_8481 IMG_8485 IMG_8491

Bajtai László felvétele

...megosztás