Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Meghívó – EINLADUNG und PRESSEMITTEILUNG: Gala am Tag der Ungarndeutschen Selbstverwaltungen

Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Budapest II., Júlia u. 9 / Postanschrift: H-1537 Budapest, Pf. 348
Telefon: (36-1) 212-9151, (36-1) 212-9152 / Fax: (36-1) 212-9153
www.ldu.hu / E-Mail: pfisztererangelika@ldu.hu

MEGHÍVÓ

Idén 21. alkalommal kerül sor a Magyarországi Német Önkormányzatok Napjára, melyet minden évben január második hétvégéjén, az első ízben 1994 decemberében választott kisebbségi önkormányzatok megalakulásának évfordulóján, ünnepelünk.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) 2017. január 8-án a Budapest Kongresszusi Központban (Budapest, XII. Jagelló út 1-3.) 15 órai kezdettel gálaműsort rendez, amelyre a sajtó képviselőit is szeretettel várjuk.

 Ünnepi beszédet mond dr. Gulyás Gergely, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

A gálaműsor keretében adjuk át a magyarországi németség legmagasabb kitüntetését három, a német nemzetiségért kiemelkedően sokat tett személynek. Immár hagyomány, hogy a műsor közreműködői a legszínvonalasabb német nemzetiségi szólisták, illetve kulturális fesztiválokon elismerést szerzett együttesek közül kerülnek ki. Az idei gála fellépői: a Pécsváradi Ifjúsági Zenekar, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Vegyeskara, a Magyarországi Német Színház társulata, a mohácsi Mrvice Gyermektánccsoport, a Törökbálinti Fúvószenekar, a Gannai Asszonykórus, nyelvjárási történeteket előadó tanulók (Leitner Anna, Németi Dóra, Horváth Laura, Emmert Bettina), az „UBZ Nachtigallen” énekkar és a Mórágyi Tánccsoport. A gála szünetében a ceglédberceli Freude Kapelle játszik.

Budapest, 2017. január 4.
Heinek Ottó
elnök

ehrennadel-ausgezeichnete

Az Ehrennadel kitüntetettjei 20016-ban

kindertanzgruppe_nimmesch

A Himesházi Gyermektánccsoport és a

wemender_gesangkreis

Véméndi Kórus is fellépett a Gálaműsorban

...megosztás