Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Schulatlas für die Ungarndeutschen Minderheitenschulen

Kedves Iskolák, Önkormányzatok, Egyesületek!

A “Német nemzetiségi tanulók nevelésének és oktatásának segítése” elnevezésű TÁMOP projekt keretében a Cartographia Kiadó gondozásában megjelent a “Schulatlas für die Ungarndeutschen Minderheitenschulen” (Budapest, 2014., ISBN 978 963 262 558 4 CM) című atlasz. (Megtekinthető: www.ldu.hu, a TÁMOP projekt anyagai között.)

Az atlasz négy fő területet ölel fel: földrajz, történelem, irodalomtörténet, valamint a magyarországi németek történelme, jelene, szokásai.

A taneszközt mind az általános iskoláknak mind pedig a középiskoláknak ajánljuk. Ők a nemzetiségi tankönyvrendelés keretén belül fogják majd tudni megrendelni a tankönyvlista alapján.

A kiadó viszont felajánlott egy olyan lehetőséget is, amellyel magánszemélyek, egyesületek, önkormányzatok is megrendelhetik és megvehetik az atlaszt. Kellő számú megrendelés esetén kb. 3500 Ft.-os áron fogják tudni adni.

Arra kértek bennünket, hogy végezzünk egy közvélemény kutatást, hogy van-e érdeklődés iránta. (Szeretném jelezni, hogy ilyen atlasz Magyarországon még nincs, de igazából sem Európában, sem máshol.)

...megosztás
nemzetiség: