Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Alek Popov kortárs bolgár író Testgyomok című könyvének bemutatója

A Bolgár Kulturális Intézet tisztelettel meghívja Önt Alek Popov kortárs bolgár író Testgyomok című könyvének bemutatójára, amely a Napkút Kiadó gondozásában jelent meg a szerző, Szondíi György kiadó, Harman Miklós műfordító,Varga Tamás és Veres Sibil előadó színművész részvételével.

A könyvet méltatja Füleki Gábor és Tamási Orosz János.

A magyar közönség számára Alek Popov a Londoni küldetés című regényéről és a belőle készült, Bulgáriában és külföldön nagy sikerrel bemutatott filmből ismert.

”…Vajon hogyan öregednek meg az emberek: az idő múlásával, fokozatosan, vagy valami gonosz varázslat ez, amely egyesekkel gyermekként vagy ifjúsága alatt történik? Mi különböztet meg másoktól? A realitás vagy saját álmaink? Van lelkünk, vagy számítások közepette, holmik gyűjtögetésével elfoglalva nem jut eszünkbe magunkba nézni? Vajon milyen a lelkünk: felszáll, vagy csak kikúszik, amikor elhagyja testünket? Mit szeretünk meg a másikban? Azt, ami ő valójában, vagy azt, amit mi adunk hozzá? Hogyan működnek a varázslatok? Én csak az utóbbi kérdésre tudom a választ – a jó varázslatok csak akkor működnek, ha hiszünk bennük.”

(Elica Pavlovics a Testgyomok című könyvről)

Screen Shot 2014-06-18 at 9.22.20

2014. juniús 19., (csütörtök), 18:30 óra

1061 Budapest, Andrassy út 14.

...megosztás
nemzetiség: