Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Feliratkozás a nemzetiségi névjegyzékbe

Az őszi nemzetiségi önkormányzati választásokon való részvételhez fel kell iratkozni a nemzetiségi névjegyzékbe. Aki ezt már az országgyűlési választások előtt megtette, annak nincs most tennivalója. Aki még nem regisztrálta magát, annak ki kell töltenie és be kell nyújtania a nemzetiségi névjegyzékbe történő felvételre szóló kérelmet.
Amennyiben kitölti a névjegyzékbe való felvételre vonatkozó kérelem „A” pontját –X bolgár”, Ön felkerül a bolgár nemzetiségi névjegyzékbe. Ez a feltétele annak, hogy Ön részt vehessen az őszi önkormányzati választásokon a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán is! Ez nem újdonság, a legutóbbi önkormányzati választásokon is így működött a rendszer.
A nemzetiségi névjegyzékbe történő felvételhez a www.valasztas.hu honlapról is letölthető, fénymásolható kérelmet kell kitölteni. A Bolgár Országos Önkormányzatnál személyesen vagy levélben is kérhetnek fénymásolt kérelmet.
A kérelem benyújtható online is a www.valasztas.hu és a www.magyarorszag.hu oldalon, vagy papíralapon levélben, illetve személyesen a lakóhely szerinti helyi választási irodához.

A témával kapcsolatban folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket a Bolgár Hírek hasábjain és a www.bolgarok.hu weboldalon is. Ha kérdésük merül fel, a Bolgár Országos Önkormányzat munkatársai készséggel állnak rendelkezésükre.

...megosztás
nemzetiség: