Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Keressük Együtt 2014 legjobb gyerekdalát!

Európában is egyedülálló kezdeményezést indított útjára a Picur Rádió, Magyarország első gyerekrádiója: Picur viaDAL néven dalversenyt hirdetett a magyar gyerekdalokat játszó zenekarok számára. A pályázati felhívásra 32 zenekar –köztük pozsonyi és erdélyi zenekar is – 76 dallal nevezett. A legjobb 16 dal  2014. március 23-án mutatkozhat be a Petőfi Csarnokban egy családi fesztivál keretében.

 

A  gyerekrádió által Picur viaDAL néven hirdetett dalversenyen a gyerekdalokat  játszó zenekarok indulhattak a Kiskegyed magazin, és a Boomerang csatorna támogatásával.  A versenybe az előzetes várakozásokat is felülmúlva 32 zenekar 76 dallal (köztük Buborék Együttes, Rutkai Bori Bandája, Zabszalma Zenekar, Mintapinty Zenekar, Farkasházi Réka, Katáng Zenekar) nevezett. A jelentkező zenekarok között van pozsonyi (Kobold Zenekar) és erdélyi (Osztováta Együttes) illetékességű is.

A verseny célja  a minőségi gyerekzene népszerűsítése, a gyerekek kulturális nevelésének elősegítése mellett, a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány támogatása is.

A közönségszavazás a mai napon megkezdődött, a döntő 2014. március 23-án lesz a Petőfi Csarnokban.

Web: www.picurradio.com

Facebook: www.facebook.com/picurradio.gyerekradio

Letölthető sajtóanyag >>>

...megosztás
nemzetiség: