Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Prevenciós csomagok helyi nemzetiségi önkormányzatoknak

2014. február 7-én 14 órakor hivatalos átadási ünnepség keretében Dr. Józan-Jilling Mihály, az MNOÖ Szociális Bizottságának elnöke, valamint Dr. Jens Waibel, a német nagykövetség képviselője a Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériuma támogatásából finanszírozott négy „prevenciós csomagot” ad át helyi nemzetiségi önkormányzatoknak.

A csomagok 9.410,- euró összértékben EKG-készüléket, defibrillátort és vérnyomásmérőt tartalmaznak. A műszerek az egészségi állapot javítását és a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését szolgálják. A háziorvosok és a sürgősségi ellátást biztosító szervek egy kidolgozott egészségügyi megelőző program keretében használják a műszereket.

A támogatott települések: Dunabogdány, Csávoly, Lánycsók és Tarján.

A projekt 2003 óta fut, az elmúlt években 71 magyarországi német települést támogattunk összesen 51 defibrillátor, 52 EKG, 50 vérnyomásmérő, 17 mérleg, 5 érdoppler és 50 laboreszköz átadásával.

2013-ban a Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériuma támogatásával az MNOÖ Szociális Bizottsága különböző projektek keretében (idősek otthona számítógépes ellátása, kisbuszok ételszállításhoz, prevenciós csomagok) ca. 28,4 millió Ft értékű támogatást realizált.

...megosztás
nemzetiség: