Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Osztrák-szlovén-magyar igazságügyi találkozó Lendván

Beatrix Karl osztrák igazságügyi miniszter, Tina Brecelj szlovén igazságügyi államtitkár, és Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár a szlovéniai Lendván találkozott pénteken.
A három ország igazságügyi minisztériumának képviselői a XXI. Pannon Jogász Napok keretében tartottak – immár hagyományos – eszmecserét az igazságügyi együttműködés aktuális kérdéseiről.

A találkozó napirendjén az Európai Unió 2014 utáni bel- és igazságügyi programja, az európai ügyészség és az igazságügyi eredménytábla kérdésében képviselt osztrák, szlovén és magyar álláspont közelítése szerepelt. A találkozó résztvevőit Anton Balazek polgármester fogadta hivatalában.

A XXI. Pannon Jogász Napoknak ebben az évben a szlovéniai Moravske Toplice (Alsómarác) adott otthont. A rendezvényt Danilo Türk volt szlovén köztársasági elnök, jogászprofesszor nyitotta meg, részt vett rajta Senko Plicanic jelenlegi és Ales Zalar volt szlovén, valamint Claudia Bandion-Ortner volt osztrák igazságügyi miniszter is.

Répássy Róbert az új magyar Polgári Törvénykönyv és az európai unió jogának kapcsolatáról, valamint a határon átnyúló bűnügyi együttműködésről tartott előadást a XXI. Pannon Jogász Napok szakmai közönségének.

(Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium)

...megosztás
nemzetiség: ,