Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

KÖZLEMÉNY

Együttműködési megállapodást kötött az MNV Zrt. az Országos Roma Önkormányzattal A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködési megállapodást kötött az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ) azzal a szándékkal, hogy Magyarország Kormánya és az Országos Roma Önkormányzat között 2011. május 20-án létrejött Keretmegállapodásban foglalt célok megvalósítását támogassa a kisebbségi- és foglalkoztatáspolitika hatékonyságának elősegítse érdekében.

Az együttműködés keretében az MNV Zrt. vállalja, hogy felmérést végez a közvetlen tulajdonosi joggyakorlása alatt álló, legalább többségi állami tulajdonban levő gazdasági társaságoknál az elmaradott térségekben élő, hátrányos helyzetű, roma közösséghez tartozó személyeket állandó vagy szezonális jellegű foglalkoztatási lehetőségének feltárása érdekében, és folyamatosan felülvizsgálja a munkahelyteremtési program sikerességét. Az Országos Roma Önkormányzat pedig vállalást tett arra, hogy széles körben ismerteti és népszerűsíti a fenti programot, mint a hátrányos helyzetű roma közösségek munkahelyhez jutását elősegítő civil-állami mintaprojektet.

A Márton Péter vezérigazgató és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke által jegyzett együttműködés kiterjed arra is, hogy az MNV Zrt. a kultúra, az oktatás és a sport területén is megvizsgálja az ORÖ céljainak támogatásához rendelkezésre álló lehetőségeket, továbbá aktív szerepet vállal az ORÖ és a kormányzati szereplők közötti kapcsolatfelvétel során.

Budapest, 2013. november 14.

...megosztás
nemzetiség: