Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Cigányügyi tanács Orbán Viktor vezetésével

Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról döntött a kormány. A testület elnöke Orbán Viktor kormányfő, társelnöke Farkas Flórián Fideszes képviselő, az Országos Roma Önkormányzat vezetője. 

A kormány január 29-i ülésén döntés született a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról, amely a legmagasabb szintre emeli a felzárkózás ügyét. A testület fő feladata a felzárkózási és cigányügyi politika stratégiai irányaira vonatkozó javaslatok kidolgozása, valamint a végrehajtás nyomon követése – tudatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

A Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásával lehetőség nyílik arra, hogy – idézve a némileg nyakatekert meghatározást – “a kormányzati struktúra legmagasabb szintjén közvetlen párbeszéd és az érintett miniszterek és szereplők szükség szerinti bevonásával közvetlen visszacsatolás keretében lehessen áttekinteni az eddigi intézkedések végrehajtásának megvalósítását, és meghatározni a romák felzárkózásának elősegítése érdekében szükséges további lépéseket”.

A tanács javaslatot tesz a kormány társadalmi felzárkózási és cigányügyi politikájára, figyelemmel kíséri a kormány és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) között létrejött “keret-megállapodásban foglalt célok teljesülését”, valamint véleményezi a megállapodás végrehajtásában érintett miniszterek és az ORÖ által készített beszámolókat. A testület elnöke a kormányfő (Orbán Viktor), társelnöke pedig az ORÖ elnöke, Farkas Flórián.

...megosztás
nemzetiség: