Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Az Osztrák Kulturális Fórum februári programajánlata

Kiállításmegnyitó: Räsonanz

Uwe Bressnik és Gosztola Kitti kiállításának egyszavas címe – Räsonanz – kettősségek rendszerét idézi meg, ezek egyrészt az úgynevezett nagy kettősségeket takarják, úgymint látás és hallás, természet és technika, képzőművészet és zene, másrészt viszont a cím egy egyszerű szójáték, amely a rezonancia fizikai jelenségét összemossa a folyton irányait váltó mentális tevékenység, a csapongó gondolkodás kifejezésére használt räsonieren igével.

Időpont: 2023. február 1. 18 óra

Helyszín: OKF 1068 Bp., Benczúr u. 16.

J(A)zz! – Blechbarrage

Blechbaragge – valószínűleg a világ egyetlen hasonlóan merész felállású triója a tuba hangját helyezi új kontextusba. A három jóbarát nyers, virtuóz, humoros és szélsőséges zenéje semmibe veszi a műfaji és országhatárokat. Improvizációikból, amelyek az osztrák hagyományból és az amerikai jazzből egyaránt táplálkoznak, friss hegyi levegő árad.

Időpont: 2023. február 11. 20 óra

Helyszín: Opus Jazz Club, 1093 Bp., Mátyás u. 8.

Könyvbemutató német nyelven : Katrin Praprotnik “Politische Systems Österreichs”

Időpont: 2023. február 23. 18 óra

Helyszín: Osztrák Könyvtár,  1088 Bp., Pollack Mihály tér 3.

Leopold Maurer Veszprémben

Holtszezon néven kortárs irodalmi fesztivált szervez a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-program. A február 25-e és 27-e között megtartott esemény három nap alatt nyolc helyszínen közel 60 művészeti produkciót, előadást és koncertet vonultat majd fel Veszprém belvárosában. Leopold maurer osztrák képregényrajzoló február 26-án lesz vendégünk a Teremben.

Időpont: 2023. február 26.

Helyszín: Veszprém, Terem, Virág Benedek u. 4.