Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

KÖNYVBEMUTATÓ – Horvát konyha

Dr. Sokcsevits Dénes 2022. október 20-án mutatta be a HRVATSKA KUHINJA – HORVÁT KONYHA című, 105 ételfotóval illusztrált kétnyelvű könyvet a Croatica kiadó Lónyay utcai székházában.

Bevezető beszédében Horváth Csaba, a Croatica Kulturális, Információs és Kiadói Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette a könyvkiadás ötletét, valamint elmondta, hogy a 365 recept egy részét még Dékics Márk magyarországi horvát író, újságíró, a Hrvatski glasnik korábbi főszerkesztő-helyettese gyűjtötte össze.

A megjelenteket köszöntötte Gugán Iván, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke, és köszönetet mondott a Croatica igazgatójának a horvát kultúra előmozdításával kapcsolatos hosszú távú együttműködésért és sikeres hosszú távú munkájáért.

Dr. Sokcsevits Dénes a könyv ismertetése során kitért a több nép konyhájában is szereplő hasonló ételek, például a lecsó, gulyás, pörkölt, húsgombóc elkészítésének sajátosságaira, különbségeire is. Az előadást követően a vendégeket ételkóstoló fogadta.

2022 Szakácskönyv

 

a1666705875083 a1666705810256 a1666705844753 a1666705857429