Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Szlovén-horvát-magyar katolikus találkozó a szlovéniai Belatincben (Beltinci)

Október 8-án kerül sor a szlovéniai és horvátországi hívek hagyományos találkozójára, melyhez idén magyar hívek és papok is csatlakoznak.
A találkozón részt vesz Peter Štumpf muraszombati megyéspüspök, Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke és Bože Radoš varasdi megyéspüspök (Horvátország).

A találkozó előkészítésén Peter Štumpf hangsúlyozta: a találkozó során a közös pontot a szentek jelentik, akik összekötik mindhárom nemzetet; különösen is Szent László, aki magyar királyként megalapította a Zágrábi Egyházmegyét, amely 1777-ig magában foglalta a Muravidék egy részét, valamint ő a találkozó helyszínéül szolgáló belatinci templom védőszentje.

A találkozó célja a három nemzet közötti egység mélyítése és katolikus hitünk megújítása, megerősítése, melynek gyümölcsei az ukrajnai háború miatt érkezett menekülteknek nyújtott segítségben jelenleg is megmutatkoznak.

A püspökök 2022. október 7-ére, imádságra hívják a fiatalokat, és mindenkit buzdítanak az október 8-i találkozón való részvételre.

magyarkurir.hu
Fotó: Vestnik.si

 

püspökök szl-hor-ma

...megosztás