Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

VII. Nemzetiségi Ifjúsági Találkozó

Magyarország Kormánya támogatásával szeptember harmadik hétvégéjén rendezték a VII. Nemzetiségi Ifjúsági Találkozót a Velencei-tónál. Az idei évben az Országos Horvát Önkormányzat vállalta a hazai nemzetiségek közül a szervezést a Velencei-tó partján 2022. szeptember 16. és 18. között.

A háromnapos programsorozat célja, hogy a résztvevők közösségi élményeken keresztül éljék meg a nemzetiségi közösséghez való tartozást. A rendezvény hozzájárult a nemzetiségi közösség hagyományainak ápolásához, egymás kultúrájának megismeréséhez, valamint a nemzetiségi kultúra többségi társadalom felé történő közvetítéséhez.

A találkozón a bolgár, horvát, német, román, ruszin, szlovák, szlovén, ukrán nemzetiség fiataljai örömmel készülődtek a korábbi évek sikeres programpontjaira: Nemzetiségi Börze és videóprezentáció keretében mutatták be egymásnak hagyományos viseletüket, táncaikat, ételeiket és nemzetiségi értékeiket.

A rendezvény megnyitó beszédében Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket. Az alkalmon jelen voltak a nemzetiségek szószólói, országos önkormányzatok elnökei, képviselői.

 

ifj tal 6 ifj tal 10 ifj tal.2 ifj tal ifj tal5 ifj tal7 ifj tal8 ifj tal11 ifj tal12 ifj találka

...megosztás