Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Megjelent a magyarországi németek történetéről és népi kultúrájáról szóló online előadássorozat új epizódja

Megjelent a magyarországi németek történetéről és népi kultúrájáról szóló online előadássorozat új epizódja: Englenderné Hock Ibolya, az MNOÖ elnöke a magyarországi németek népviseletéről mesél.
https://youtu.be/Z_g7C4EmTmQ

A magyarországi németekről szóló igényesen szerkesztett, hiteles forrásból származó online tartalmak nehezen érhetők el, ezen túl pedig gyakran nemcsak laikusok, hanem esetenként kutatók számára is nehézséget okozhat a különböző adatokat és információkat felvonultató internetes kínálat megítélése a tartalmak hitelessége és forrásaik megbízhatósága szempontjából. Nagyszabású projektet indított emiatt 2021-ben a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, a Német Szövetségi Belügyminisztérium és Magyarország kormánya támogatásával, melynek keretében az említett hiányosságokat hiteles tartalmakkal ellensúlyozza: a hazai német közösséghez tartozó neves kutatók és tudósok mutatják be saját szak- és kutatási területeiket egy online, minden érdeklődő számára szabadon hozzáférhető videósorozat keretében.

Az előadások az MNOÖ YouTube-csatornáján, az MNOÖ Facebook-oldalán és a Magyarországi Német Pedagógiai és Módszertani Központ (UMZ) honlapján is folyamatosan elérhetővé válnak.

...megosztás