Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

SZERB HAGYOMÁNY – SZERB NÉPVISELET hagyományőrző est

Idén újra megrendezésre kerül a KMO Művelődési Központ és Könyvtár és a Kispesti Szerb Önkormányzat hagyományőrző estje.

IDŐPONT: 2022. JÚLIUS 14. 19-22. ÓRA
HELYSZÍN: KMO MŰVELŐDÉSI KP. 1191 BP. TELEKI U. 50.

A rendezvény keretében Szerbia néprajzi tájegységei, azok hagyományai és jellemzői kerülnek bemutatásra, a Tabán Szerb Néptánccsoport tagjainak közreműködésével.
A Tabán Szerb Folklórcentrum Egyesület 1994-ben alakult Budapesten, azzal a céllal, hogy megőrizze a különböző szerb autentikus táncokat, népdalokat és hagyományokat. Az együttes számos eredeti és újonnan készített népviselettel rendelkezik, amelyeknek bemutatására a fellépések alkalmával is nagy hangsúlyt fektet. Munkásságuk során több eredeti népviseletet sikerült megóvniuk az elmúlástól. Ugyanakkor az együttes fontos kihívásnak tartja, hogy a régi vagy már nem használt viseleteket ne csak óvja, hanem újjáélessze, más formában is közzétegye.
A KMO Művelődési Központ és Könyvtár és a Kispesti Szerb Önkormányzat estjén az Egyesület tulajdonában lévő népviseletek bemutatására kerül sor, zenés-táncos program keretében.

 

Közreműködők:

Krunoszláv Agatity “Kićo” – harmonikaművész
Vukovits Dusán – Tabán Szerb Folklórcentrum Egyesület művészeti vezetője
Káplán Szofia – kulturális antropológus, az Egyesület táncosa
Tabán Szerb Néptáncegyüttes táncosai
A rendezvény szerb és magyar nyelven fog folyni.

 

SZERB

...megosztás