Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Öt igaz történet a múltból mesekönyvben

Korábbi mesekönyvecskéi után (Liesl und Franzl, Die kleine, große Hilfe, Matrosenleben, Deutsche Selbstverwaltung im Komitat Wesprim, 2019) a Veszprémi Ünnepi Könyvhétre megjelent Hudi Katalin újabb gyerekkönyve, a Familie Baumann.

Hudi Katalin élete nagy részét Herenden töltötte, majd néhány évvel ezelőtt felújították a nagyszülei régi házát Hárskúton, jelenleg is ebben a kis bakonyi faluban él párjával, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Hivatala veszprémi regionális irodájának vezetője.
A Familie Baumann című mesekönyve öt igaz történetet tartalmaz a múltból mese formájában feldolgozva, a szerző által illusztrálva. Megvásárolható a veszprémi könyvesboltban és a szerzőnél (kata.hudi@gmail.com).

A gyerekek megismerhetik egy sváb család mindennapjait, megtudhatják miért Malac utcának hívják a Fő utcát, milyen kalandba keverednek a Christkindlik karácsonykor, milyen csínyekre vetemednek a fiúk tollfosztáskor, hogyan zajlik a cserekereskedelem farsang idején. Egyszerű nyelvezet németül, néhol svábul nemcsak gyerekeknek, hanem azoknak a felnőtteknek is, akik megélték, vagy akiknek meséltek róla, és szívesen gondolnak vissza rá.

gyerekkönyv

...megosztás