Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Az IDENTITA Szlovák Egyesület felhívása

Magyarország – s köztük az itt élő nemzetiségek – már számtalanszor bebizonyították, hogy ha baj van, akkor összefognak. A szomszédunkban háború dúl, emberek kényszerülnek elhagyni otthonaikat. Az IDENTITA Szlovák Egyesület, mint a magyarországi szlovák közösség egyik legjelentősebb országos civil szervezete, átérezve a kialakult helyzet súlyosságát, készen áll a humanitárius segítségnyújtásra. Ezért 2022. március 4-én csatlakozott a Híd Kárpátaljáért segélyprogramhoz és a Nemzeti Összefogás számlaszámlájára átutalt 100.000,- Ft támogatási összeget. Egyúttal felkérjük a hazai nemzetiségi közösségek tagjait, önkormányzatait és civil szervezeteit, hogy csatlakozzanak ezen kezdeményezésünkhöz!

Mindenkinek – lehetőségeihez mérten – segítenie kell a háború áldozatait, Kárpátalját, az ott élő magyarokat és más nemzeti kisebbségeket, a menekülteket. A Híd Kárpátaljáért segélyprogram 1357-es nemzeti segélyvonala felhívásával – hívásonként 500 forinttal – lehet támogatni a nemes kezdeményezést továbbá a Magyar Kormány e célra elkülönített bankszámlára történő utalással, melynek száma: 11711711-22222222.

Az IDENTITA Szlovák Egyesület csatlakozik a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács összehangolt humanitárius segítségnyújtásához is. Egyúttal tisztelettel felkéri a nemzetiségi támogatókat, hogy az általuk átutalt támogatási összegről küldjenek egy információs e-mailt a spolokidentita@gmail.com címre, hogy követni, később pedig összegezni tudjuk a magyarországi nemzetiségek által nyújtott támogatás mértékét.

Segítsünk, ha megtehetjük! Árpád-házi Szent Erzsébet szavait megidézve és átélve valljuk ugyanis, hogy „A vagyon nem növeli belső értékünket, csak lehetőséget ad, hogy sok jót tehessünk…”.

 

IDENTITA Szlovák Egyesület

...megosztás