Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Koncert és könyvbemutató

Lengyel karácsonyi énekek magyarul – illusztrált kétnyelvű könyv CD melléklettel

Megjelent a Lengyel karácsonyi énekek magyarul (Polskie kolędy po węgiersku) keményfedeles, illusztrált, kétnyelvű könyv. A kiadvány 12 dalt tartalmaz, megidézve azt a lengyel hagyományt, miszerint a karácsonyi asztalon 12 fogás található. A hanganyag CD-formátumban a könyv melléklete. A könyv magában foglalja Iwo Birkenmajer színes karácsonyi grafikáit – minden dalhoz egyedi grafikai alkotás tartozik -, valamint a dalok eredeti lengyel és új magyar szövegeit.

A szerző, Rácz Karolina saját vallomása szerint félig lengyel, félig magyar dalszövegíró és énekes, a LeMa project alapítója. Mint mondja, “gyermekkoromban több karácsonyt töltöttünk a lengyelmamámnál, kedves emlékeim közé tartozik, amikor a nagyi ajtaján kopogtak és ajtónyitáskor fülbemászó lengyel karácsonyi dalok áradtak be, a gyerekek adták elő, akik házról-házra jártak. Ebből az élményből merítkezve a Lengyel karácsonyi énekek magyarul című illusztrált könyv és zenei album dalszövegeit 2017 és 2021 között írtam, és szereztem magyar szöveget ezeknek a daloknak, amit a lengyel zenész barátaimmal adunk elő. Szeretném, hogy a magyarajkúak is megismerjék ezeket a lengyelek számára hagyományos karácsonyi dalokat, a lengyeleknek pedig új zenei köntösben és nyelven ajánlom szeretettel a jól ismert dallamokat. ”

Budapesten december 11-én 18 órakor kezdődik a koncert a Lengyel Intézetben, ahol személyesen is megvásárolható lesz a könyv.

A könyv ára 4500 HUF + postaköltség.
Átutalással fizethető (lehet magyar és lengyel bankszámlára is), rendelhető a szerzőnél üzenetben, decembertől kerül postázásra.

https://www.facebook.com/LeMaprojectpage

...megosztás