Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Szlovén nyelvű szentmise a NEK programjában

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti programjainak sorában Kisboldogasszony ünnepén, Szűz Mária születésnapján került sor a magyarországi szlovén közösség szlovén nyelvű ünnepi szentmiséjének bemutatására a Belvárosi (Szervita téri) Szent Anna templomban.
Kissné Köles Erika szlovén országgyűlési szószóló vezetésével 45 fős zarándokcsoport érkezett a szlovén Rába-vidékről a fővárosba. A Budapesten és környékén élő szlovének megszólításában a Budapesti Szlovének Egyesülete és Budapest Főváros XI. Kerületének Újbuda Szlovén Önkormányzata vállalt aktív szerepet.
A szentmise főcelebránsa Merkli Ferenc vasszécsenyi plébános úr volt, akivel együtt misézett még Tóth Tibor felsőszölnöki plébános, Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános, Óra Krisztián plébánoshelyettes, Rácz Ágoston diakónus és Dejan Horvat plébános a szlovéniai Markovciból.
A szentmisén a Magyarországi Szlovének Szövetsége apátistvánfalvi egyházi énekkara vezetésével hangzottak el szebbnél szebb szlovén egyházi énekek.

Forrás: facebook.com/szlovenszoszolo

 

 

szlovén mise

...megosztás