Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

VI. Nemzetiségi Ifjúsági Találkozó a Velencei-tónál

VI. Nemzetiségi Ifjúsági Találkozó a Velencei-tónál

Magyarország Kormánya támogatásával a szünidő utolsó hétvégéjén rendezték a VI. Nemzetiségi Ifjúsági Találkozót a Velencei-tónál.

A háromnapos programsorozaton a hazai nemzetiségek fiataljai a korábbi évek immár szokásos programpontjait követve megismertették egymással hagyományos táncaikat, ételeiket, kulturális értékeiket, beszélgettek a hit jelentőségéről az identitás megtartásában, és együtt sportoltak.

A fiatalokat Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. A rendezvényen részt vett Szuperák Brigitta, az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólója, Sianos Tamás, az Országgyűlés görög nemzetiségi szószólója, Szolga József, az Országgyűlés horvát nemzetiségi szószólója, Varga Szimeon, az Országgyűlés bolgár nemzetiségi szószólója, Gugán Iván, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke, Kozma György, az Országos Román Önkormányzat elnöke és Szutorné Pejity Vera, az Országos Szerb Önkormányzat elnöke.

...megosztás