Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Sváb fiatalok találkozója

Egy nap, ahol a sváb hagyományok a fiatalok lendületével keltek életre, és töltötték meg jókedvvel a taksonyi szigetet.

Az idei XI. országos ifjúsági találkozón Dunaharaszti, Vaskeresztes, Bátaszék, Biatorbágy, Szár és Taksony sváb fiataljai gyűltek össze, hogy szokásukhoz híven jó hangulatban, nemzetiségi körben töltsenek együtt egy napot.

A rendezvény célja, hogy olyan közösségi élményt nyújtson a fiataloknak, mely motivációt jelent számukra a hétköznapokban, a német nemzetiségi hagyományok megélésében. Emellett fontos, hogy ismerjék gyökereiket és tudatosan vállalják fel nemzetiségüket. Ezt a célt támogatták a találkozó szakmai előadásai.

A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a hazai németség országos szintű képviselői: Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Elnöke és Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő.

A rendezvény megszervezését lehetővé tették: EMMI, LDU – a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, Taksony Nagyközség Önkormányzata, az NNÖT és a szervező Taksonyi Dunamenti Fiatal svábok Egyesülete.

A napindító játékos vetélkedő vicces helyzetei már a találkozó elején oldották a hangulatot. A programnak keretet adva, az esti sváb bálon fellépő zenekarok pedig csúcsra pörgették a társaságot!

Forrás: Ldu/ MNOÖ

 

sváb2 sváb3 sváb5 sváb6 sváb

 

...megosztás