Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Tanévnyitó és sportpálya-átadó a beloianniszi görög nemzetiségi iskolában

Magyarország Kormánya támogatásával megújulhatott a Nikosz Beloiannisz Általános Iskola sportpályája, melynek megünneplését egybekötötték a tanévnyitó ünnepséggel.
Az eseményen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő és Sianos Tamás, az Országgyűlés görög nemzetiségi szószólója, valamint Hristodoulou Konstantinos, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata elnöke, Papalexisz Kosztasz polgármester, Dimanovszka Mahi, az iskola igazgatója.

– Nagy öröm látni ezt a változást, mely nem jöhetett volna létre az itt összegyűltek nélkül. Ami összeköt minket magyarokat és görögöket, az a szabadság szeretete, éppen emiatt beszélgetünk görög nemzetiségről hazánkban. Ahogy eddig, úgy a jövőben is segíteni fogjuk Beloianniszt – mondta az államtitkár.

Majd Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője folytatta köszöntőbeszédével, melyben hangsúlyozta, hogy a bizalmi viszonynak köszönhetően jöhetett létre a sportpálya is, melynek átadása külön öröm ebben a járványban súlyozott időszakban. Hozzátette, hogy az összefogáson múlt, melyben a pedagógusok mellett a szülők és a gyermekek is partnerek voltak.

Az esemény Hristodoulou Konstantinos, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata elnök beszédével zárult. A megújult sportpálya felavatása a jelképes szalagátvágással és áldással történt, majd az iskola tanulói sportos-táncos műsorral lepték meg a jelenlévőket.

MTI/Vasvári Tamás

 

beloiannisz

...megosztás