Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Kitüntetést kapott Kissné Köles Erika szlovén szószóló

Az államalapítás, Államalapító Szent István király, Magyarország fővédőszentje, az új kenyér ünnepén és a várossá nyilvánítás évfordulóján Szentgotthárd Város Önkormányzata kitüntetéseket adott át a Nagyboldogasszony templomban tartott ünnepség keretében.

Szentgotthárd Városért Díjban részesült:

Kissné Köles Erika szlovén országgyűlési szószóló.

A laudatio a következőképpen hangzott:
“Pedagógusként több mint 30 évet töltött a katedrán, pályája során több állomáshelyen is szolgált. Szentgotthárdiak nemzedékeit tanította a szlovén nyelv mellett a magyar nyelv és irodalom szeretetére, segítette őket elindulni a „nagybetűs” élet útján. Évről évre segíti, hogy szentgotthárdi diákok is részesülhessenek minisztériumi tanulmányi ösztöndíjban.
Hivatali munkájával, társadalmi tevékenységével, országgyűlési szószólói tisztségéből eredő feladatellátásával nemcsak a magyarországi szlovének érdekeit, hanem Szentgotthárd Város fejlődését, a település kulturális, egyházi örökségének ápolását, a térség gazdasági fellendülésének elősegítését is szolgálja.
Maga is vallja, „ha Szentgotthárd városa fejlődik, akkor a térségben élő szlovénség sorsa is jobb lesz.”
Szószólóvá történő megválasztása óta dolgozik azon, hogy a szentgotthárdi Nagyboldogasszony templom, mely a település legfontosabb kulturális és szakrális értékét képviselő épülete megújuljon. Törekszik arra, hogy a szlovén Rába-vidék gazdaságilag is fejlődjön, aktívan részt vesz a szlovén Rába-vidék térségfejlesztési programjának ütemezett megvalósításában.
Munkája során kiemelt figyelmet fordít mind a magyar, mind a szlovén politikai és diplomáciai szereplőkkel való példaértékű együttműködésre, ezen jó kapcsolatok sokrétű kamatoztatására a magyarországi szlovén nemzetiség és Szentgotthárd jövőjének érdekében.
Kissné Köles Erika a szlovén nemzetiség létének, megmaradásának, nyelve, kultúrája és hagyományai megőrzésének érdekében végzett szolgálataival, a magyarországi szlovén nemzetiségi közösség életében kifejtett, hosszú évek óta tartó sokrétű és fáradságot nem ismerő munkájának elismeréseként, Szentgotthárd Város fejlődése érdekében korábban önkormányzati képviselőként, most pedig parlamenti szószólóként végzett érdemei alapján méltó a Szentgotthárd Városért Díjra.”

Forrás: szlovenszoszolo.hu

Gratulálunk!

szlovén

...megosztás