Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Mi, svábok – bővített kiadás

Április végén befejeződött a Mi, svábok című könyv szerkesztői-szervezői munkája, július 30-ától kapható a Nemzeti Értékek Könyvkiadónál megjelent 2., bővített kiadás.

Borbély Péter grafikusnak, művészeti vezetőnek, Dlusztus Imre főszerkesztőnek, valamint segítőjének, Munkácsi Imre szerkesztőnek 820 oldal (mintegy két és félmillió karakter) szöveg gondozásával és elhelyezésével kellett megbirkóznia. A könyvhöz több mint nyolcezer fotót dolgoztak fel.

Bihari Zoltán: “Pár hónap munka után a napokban megjelenik a Mi, svábok. Történetek magyarországi németekről című riportkönyvünk második kiadása.

Miért kellett bővíteni egy 620 oldalas könyvet?

Ezen mi is sokat gondolkoztunk, mielőtt belevágtunk és a gyors utánnyomás helyett további 60 településre mentünk el újabb anyagokat készíteni. De annyi pozitív visszajelzést kaptunk, olvasói levelek sokaságát, és annyi kérdést, kérést az első kiadásból “hiányzó” helyszínekre, hogy végül az év első hónapjait rászántuk egy újabb országjárására.
Az új kiadásban több mint kétszáz település, falu, város, városrész bemutatása, története olvasható, az ott élő német közösség nézőpontjából. Összesen 824 oldalon.

Az első kiadás fogadtatása minden várakozásunkat felülmúlta. Három hét alatt elfogyott a kiadóban minden példány és a karácsony előtti rendeléseket már nem tudtuk teljesíteni. Sőt, kellemetlenségünk is akadt, hiszen a könyvesboltoknál előjegyzett példányokat a könyvkereskedő kollégáknak nem tudtuk leszállítani. Ezért tartottuk fontosnak, hogy mielőbb elkészüljön az új kiadás, ami július 30-tól kapható.
Reméljük, szeptembertől könyvbemutatók is lesznek mindenfelé.

 

A borító változatlan maradt, mivel nagy sikert aratott: Szolnoki Beatrix tervezte.”
könyv

 

...megosztás