Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK

Athénban a Magyarországon élő görög nemzetiség támogatásáról és újabb együttműködési lehetőségekről tárgyalt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára II. Ieronimosz athéni érsekkel és Konstantinos Vlasiss-szal, a diaszpóráért felelős külügyminiszterrel. A megbeszélésen Soltész Miklós méltatta a görög ortodox egyház évezredes magyarországi szerepét, illetve az ortodoxia jelenlétét napjainkban nemcsak Budapesten, de az ország egész területén is.

….

A találkozón jelen volt a magyarországi görög közösség elnöke és parlamenti szószólója is, jelezvén ezzel a magyarországi görög közösség és az általa az elmúlt időszakban végzett munka fontosságát.

….
Konsztantinosz Vlaszissz-szal tartott megbeszélésen az államtitkár a magyarországi görög közösség számára fontos kormányzati törekvésekről számolt be. Mint ismertette, kibővítik a beloianniszi iskolát egy tornateremmel, rendbe hozzák az iskolaudvart, illetve felújítják a közösségi házat.
Beszélt arról a nagyobb horderejű döntésről is, amelynek alapján felújítják a görögség házát, vagyis a görög nemzetiségi önkormányzat épületét.
….
Forrás: kormany.hu

 

görög görög2 görög3

...megosztás