Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

SZENT IVÁN-NAPI RENDEZVÉNY SZENTENDRÉN

Közös ünneplésre hívunk minden érdeklődőt és barátunkat Keresztelő Szent János ünnepére, az  Ivandanra, amelyet június 26-án 16 órától tartunk! Részletes programunk a csatolt újságban magyarul és horvátuk is olvasható.

Az idei ünnepen a világhírű pisai Luminara di San Ranieri  mintájára  az óvárost mécsesekkel díszítjük fel. A Templom térről indulva, ahol Keresztelő Szent János logóját rakjuk ki mécsesekből, mintha egy parányi fényekből álló kis fény-patakocska csörgedezne, a Templomdombi sikátoron a Görög és Bercsényi utcákon le a Duna korzóig, majd a parti szerviz úton a Lázár tértől a Kucsera keresztig mécsesekkel díszítjük fel a közteret.

Mécsest rakni önkéntesek jelentkezését várjuk június 26-án este fél nyolckor a Duna Parti Művelődési Ház udvarán emléket állítani azoknak a szentendreieknek, akik elhunytak a járvány következtében. De a köszönet jelképeként  azoknak is üzenni, akik önfeláldozóan végezték dolgukat a járvány idején, különösen az egészségügyi dolgozóknak.  Kis üvegekben lévő mécseseket, gázgyújtót itt osztjuk ki.

Csatlakozzon Ön is! A járványügyi előírások miatt, csak azoknak a segítségét tudjuk elfogadni, akiknek érvényes oltási igazolása van és azt bemutatják!

Szentendre Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzat

 

Szamárhegy 2021 HORVÁT plakát

...megosztás