Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

SAJTÓMEGHÍVÓ: Nemzetiségi ösztöndíjak és Nemzetiségekért-díjak átadása

image001

SAJTÓMEGHÍVÓ

Nemzetiségi ösztöndíjak és Nemzetiségekért-díjak átadása

 

Magyarország Kormánya tíz éve támogatja a legjobb tanulmányi eredményekkel rendelkező nemzetiségi diákok továbbtanulását. Az eltelt időben a két éven át folyósított Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat kétszáznál is több, nemzetiségi iskolában tanuló fiatal számára biztosította a Kormány. Az ösztöndíjban részesültek számára az államtitkárság kétnapos alumni-találkozót szervezett, amelynek megnyitóján köszöntőt mond Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az ösztöndíj elmúlt 10 évét Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára mutatja be. A miniszter és az államtitkár ezután adja át az ösztöndíjakat.

Az esemény második napján kerül sor a Nemzetiségekért-díj átadására. Az elismerésben a magyarországi nemzetiségek érdekében a nemzetiségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződés területén példaértékű tevékenységet végző személyek és szervezetek részesülhetnek. A 2020. évi díjak átadására tavaly a járvány miatt nem kerülhetett sor, ezért idén pótolják a rendezvényt. A díjakat Soltész Miklós államtitkár adja át. A rendezvényen részt vesz Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.

 

időpont:         2021. június 18., péntek, 18 óra
és 2021. június 19., szombat, 11:30 /Nemzetiségekért-díj átadása/

helyszín:         2484 Gárdony, Tópart u. 17. – Velencei-tavi Vízi Sportiskola

 

Az esemény regisztrációhoz kötött, kérjük a sajtó munkatársait, hogy részvételi szándékukat a sajto.enat@me.gov.hu címen jelezzék június 18-án, pénteken 15 óráig.

 

További információ:

30/234 7422