Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Görög nemzetiségi alapfokú művészetoktatás

A Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának Oktatási Bizottsága 2021. május 4-i online informális tanácskozásán a zeneoktatás intézményesítésével foglalkozott. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) 2020. évi módosítása alapján a köznevelési alapfeladatok közé bekerült a „nemzetiségi alapfokú művészetoktatás”.

Az Oktatási Bizottság részleteiben megvitatta a nemzetiségi alapfokú művészeti intézmény (AMI) létrehozásának lehetőségeit. A bizottság úgy határozott, hogy megvizsgálja az intézményalapítás lehetőségeit, s ennek keretében közvélemény-kutatást végez.

A nemzetiségi alapfokú művészeti intézményben lehetőség nyílna a görög népzenei és buzukioktatásra, de ezzel párhuzamosan a klasszikus zenei tanulmányokra (gitár, zongora stb.) is. Alapvetően közösségünk gyermekeire számítunk, de természetesen a görög közösségen kívüli érdeklődőket is várnánk. Ahhoz, hogy felelősségteljesen előkészítsük az intézményalapítást, tudnunk kell, mekkora igény mutatkozik közösségünkben a zeneoktatásra.

Kérjük azon gyermekeket és szüleiket, akik érdeklődnek a zeneoktatás iránt, jelezzék azt számunkra, megjelölvén azt a hangszert vagy azokat a hangszereket, amelyeken a legszívesebben tanulnának.

A visszajelzéseket a következő elérhetőségeken várjuk:

e-mail: spyrosagardi@hotmail.com
sms: 06-307203071.
messenger: Spyros Bendeguz Agardi

Köszönettel
az Oktatási Bizottság nevében:
Agárdi Bendegúz Szpírosz
az MGOÖ Oktatási Bizottságának elnöke

...megosztás