Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Geibl Kata a hónap művésze

Geibl Kata fotóművész napjaink jelentős fotóművészeinek legfiatalabb generációjához tartozik. Budapesten 1989-ben született baranyai sváb család leszármazottjaként. Alkotásaival azt akarja bemutatni, hogy érdemes felfedezni a körülöttünk levő világot.

„A fotográfiára számomra egyfajta nyelv, amivel jobban ki tudom fejezni magam, mint szavakban. A sorozataim is általában így épülnek fel, van egy tézisem, amit szépen apránként képek segítségével mesélek el. Munkáimban sokszor megkérdőjelezem a fotográfia „igazságát” és tárgyilagosságát, ugyanakkor éppen ez a fajta kettősség adja a fotó erejét számomra. Bár a valóságot használom vászonként, nem feltétlenül kell ennek keretein belül mozognom.”

Fiatal kora ellenére számos tanulmányon és szakmai sikeren van túl: az ELTE film- és esztétika szaka után a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), a finnországi Aalto University of Art and Design fotográfia szaka következett, majd a hágai Royal Academy of Art mesterszakán végzett Társadalom és Fotográfia területen.

2021 márciusában a Capa Központ a hónap művészévé választotta a fiatal fotóművészt, akivel Sós Gabriella készített interjút a Neue Zeitung 2019/25. számában. Legfrissebb alkotásai pedig honlapján és az Instagrammon láthatók.

http://www.zentrum.hu/de/2021/03/ich-habe-bilder-im-kopf/

...megosztás