Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Templomok felújításáról és bővítési lehetőségeiről

Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára közösségi oldalán is megosztotta a jó hírt: Magyarország Kormánya támogatásával a Fejér megyei Etyeken is megújul a több mint 200 éves, gyönyörű katolikus templom.
 
A budapesti agglomerációhoz tartozó Nagykovácsi katolikus temploma jövőre lesz 275 éves. Az elmúlt évtizedekben jelentősen nőtt a település népessége és katolikus közössége is, így nemcsak a templom felújításról, hanem bővítésének lehetőségeiről is beszélt Soltész Miklós Kiszelné Mohos Katalin polgármester asszonnyal, Szemesy Barbara alpolgármester asszonnyal és Kemenes Gábor plébános atyával. Látogatásakor az államtitkár úr köszönetét fejezte ki a német ősöknek, valamint a település régi és új lakóinak, akik szívükön viselik a templom ügyét.
 
Soltész Miklós Tessely Zoltán országgyűlési képviselővel felkereste a balesetveszélyessé vált katolikus templomot Bicskén, amely Magyarország Kormánya támogatásával hamarosan megújul. 

A volt menekülttábor területén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idős és beteg embereknek tud majd segíteni, így a bicskeiek arra a területre is újra büszkék lehetnek.
...megosztás