Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Jencsik Ildikó az MNOÖ nemzetiségi pedagógus-ösztöndíjakért felelős új referense

Jencsik Ildikó az MNOÖ nemzetiségi pedagógus-ösztöndíjakért felelős új referense
 

Jencsik Ildikó (23) 2020. szeptember 14-e óta a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata nemzetiségi pedagógus-ösztöndíjakért felelős új referense. A határozott, egy éves időtartamú pozíció meghosszabbítása a program jövőbeni folytatásának függvénye, azonban Jencsik Ildikó szívesen maradna hosszabb távon is az MNOÖ kötelékében.

Gyermekkorát Solymáron és Zsámbékon töltötte, jelenleg Budapesten él. Évek óta a zsámbéki Lochberg Regionális Tánccsoport tagja, amelynek, mint mondja, a magyarországi németekről szóló ismeretei nagy részét köszönheti. Apai ágon vannak „sváb” felmenői.

– Érettségi után grafikus OKJ végzettséget szereztem, ezután pedig rögtön a szakmámban kezdtem dolgozni. 2013 óta részt veszek a GJU rendezvényein, 2016 óta multiplikátora, 2019 óta pedig alelnöke vagyok az említett országos ifjúsági szervezetnek. 2017 óta a SVUNG csapatát segítem grafikákkal, animációkkal. Szabadidőm nagy részét a magyarországi németségért végzett önkéntes munkám teszi ki, melyet lelkesen végzek évek óta. A jelenlegi munkámhoz kapcsolódó feladataim közé elsősorban a Nemzetiségi Pedagógus Tanulmányi Ösztöndíj Programmal kapcsolatos ügyek intézése tartozik. Részt vettem a pályázatkezelő rendszer fejlesztésében, tesztelésében, és azóta is elsősorban én tartom a fejlesztőkkel a kapcsolatot. Ha az elektronikus felületen bármilyen technikai jellegű kérdés merülne fel a pályázók részéről, akkor általában én vagyok, aki segít nekik. Folyamatosan egyeztetek az MNOÖ Hivatalával. Munkámat jelenleg két helyen végzem: a Magyarországi Németek Házában lévő irodában, illetve az MNOÖ Hivatalában. A pályázati csúcsidőszak letelte után pedig a hivatali kollégáknak fogok besegíteni elsősorban oktatási, kulturális és ifjúsági projektek szervezésében, lebonyolításában, illetve esetleges grafikai munkák esetén is rendelkezésre tudok állni.

Sok sikert kívánunk!

Jencsik

...megosztás