Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

FELHÍVÁS

 

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága felhívást tesz közzé a 2020. évi Nemzetiségekért Díjra történő jelölésre. A Nemzetiségekért Díj elismerésében a magyarországi nemzetiségek érdekében a nemzetiségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződés területén példaértékű tevékenységet végző személy, illetve szervezet részesülhet.

A Nemzetiségekért Díj odaítélése a 2/2012. (VIII. 9.) ME rendelet alapján történik. Az állami elismerés átadására 2020-ban is a Nemzetiségek Napjáról (december 18.) történő megemlékezés kiemelt eseményeként kerül sor.

A 2020. évi díjazottakra vonatkozó adatokkal és részletes indoklással ellátott javaslatokat a mellékelt adatlapon a közzétételtől számított 30 napon belül lehet eljuttatni egyidejűleg papír- és elektronikus alakban az Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának postai (1357 Budapest, Pf. 6.) és a titkarsag.nf@me.gov.hu e-mail címére.

MTI

https://kormany.hu/hirek/felhivas-nemzetisegekert-dijra-jelolesre

...megosztás