Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Szerb diákok is részesülnek nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjban

Szerb diákok is részesülnek nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjban

 

Magyarország Kormánya a felsőoktatási intézményben történő továbbtanulás elősegítése érdekében ösztöndíjjal támogatja a kiemelkedő tanulmányi eredményű nemzetiségi diákokat. A járványra tekintettel ebben az évben nem kerül sor országos ünnepségre, hanem minden diák a saját iskolájában kapja meg az oklevelet. A budapesti és agglomerációs körzetben élő, szerb nemzetiséghez tartozó ösztöndíjasainak Ivan Todorov, a Szerb Köztársaság budapesti nagykövete, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Alexov Lyubomir, a magyar Országgyűlés szerb nemzetiségi szószólója és Szuttor Lászlóné, az Országos Szerb Önkormányzat elnöke adja át az okleveleket.

Időpont: 2020. október 21. (szerda), 11 óra

Helyszín: 1074 Budapest, Rózsák tere 6-7. – Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola /bejárat a Rottenbiller u. 14. felől/

Az esemény regisztrációhoz kötött, kérjük a sajtó munkatársait, hogy részvételi szándékukat a sajto.enat@me.gov.hu címen jelezzék október 21-én, szerdán 9 óráig.

 

További információ:

30/234 7422

...megosztás