Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Hírek a Magyarországi Német Színházból

Hírek a Magyarországi Német Színházból

Az őszi évadban személyi változások történtek a Magyarországi Német Színháznál. Lotz Katalin igazgatónő tartós távolléte idejére a fenntartó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, Ambach Mónikát bízta meg a színház igazgatásával. A művészeti vezetést pedig Franz Huber látja el a következő időszakban.

Ambach Mónika neve jól ismert a magyarországi német körökben, hiszen már tizenöt éve vezeti sikeresen a szintén az MNOÖ fenntartásában működő Magyarországi Német Kulturális és Információs Központot és Könyvtárat. Az intézmények eddigi együttműködéséből kifolyólag nemcsak nézőként, hanem szakemberként is komoly rálátással rendelkezik a színház tevékenységére és feladataira.

Franz Huber személyében is egy kiváló szakember érkezett a színházhoz. A müncheni születésű dramaturg – aki Ausztriában a Linzer Landestheater dramaturgja és a teátrum közönségkapcsolatokért felelős vezetője – szintén jó kapcsolatokat ápol a szekszárdi társulattal, hiszen már több alkalommal dolgozott együtt a művészekkel.

Szekszárdon, a Magyarországi Német Színházban a vírusjárvány ellenére is nagy erőkkel folyik a munka. Az előadások természetesen a biztonsági intézkedések betartása mellett zajlanak. Mivel a jelenlegi helyzetben a külföldi vendégművészek beutazása akadályokba ütközik, a következő időszakban olyan előadásokat tűznek műsorra, amelyeket a társulat helyben élő tagjai játszanak. Így látható A szőlőtőkék Istene vagy a Dekameron, de gyerekek körében népszerű A Rettenetes Ötös is, a ZsebSzínház-produkciókkal pedig a legkisebbeket szórakoztatják.

A társulat hamarosan megkezdi A kis herceg című előadásának próbáit, amit a tervek szerint ez év decemberében mutatnak majd be, és Tömöry Péter rendezi.

...megosztás