Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

ONLINE KÖNYVBEMUTATÓ

Ivana Dobrakovová: Anyák és kamionsofőrök című könyvének online bemutatóját szervezi a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár , a Typotex Elektronikus Kiadó és a budapesti Szlovák Intézet. 


Időpont:
2020. október 16., 14:00 óra

Az online eseményen a szerzővel Szabó T. Anna és Gács Anna beszélget.

„Csak az nyugtalanít kicsit, hogy milyen könnyen alárendelem magam a késztetésnek, a vágynak, hogy megosszam a dolgaimat másokkal, elég, ha nem látom azt a másikat a túloldalon, elég, hogy nem ül ott velem szemben egy kávézóban, elég, ha mindez írásban történik, egy virtuális térben, és rá kell döbbenjek, szinte bármit el tudnék így mondani magamrólˮ – tűnődik Ivana az azonos című elbeszélésben.
Ivana Dobrakovová legújabb, az Európai Unió Irodalmi Díjával kitüntetett prózakötetének hősnői egyetlen lélegzetvétellel tárják fel testük, lelkük és kapcsolataik minden titkát az olvasók előtt. Az egymásba játszó, egymást kiegészítő vagy éppen ellenpontozó történetek főszereplőinek kapcsolata az anyjukkal és a kamionsofőrökkel olykor virtuális, máskor túlságosan is valóságos, néha pedig még csak nem is létezik.

A könyv az Európai Unió Kreatív Európa programjának támogatásával jelent meg.

...megosztás