Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Országos szakmai elismeréssel díjazták a régi sváb szokásokat bemutató videósorozatot

Országos szakmai elismeréssel díjazták a régi sváb szokásokat bemutató videósorozatot

A 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón a múzeumi szakma legrangosabb díjait adták át. A múzeumpedagógiai különdíjat a Kuny Domokos Múzeum-Német Nemzetiségi Múzeum Sváb életképek című online programsorozata érdemelte ki.

Az online is figyelemmel kísérhető, egész napos nyitóeseményt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria közösen szervezte. A Múzeumpedagógiai Nívódíj, a Kiváló Múzeumpedagógus Díj és a múzeumi szervezetek különdíjainak átadása mellett, idén először került sor a Családbarát Múzeum elismerés átadására is.

Idén négy intézmény vehette át kiemelkedő múzeumpedagógiai programjáért a nívódíjat, illetve négy különdíj és egy elismerő oklevél is gazdára talált. Első alkalommal egy online térben megvalósult múzeumpedagógiai program, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum Térben, időben együtt Veletek című foglalkozása is elismerést kapott. A múzeumpedagógiai különdíjat a Kuny Domokos Múzeum-Német Nemzetiségi Múzeum Sváb életképek című online programsorozata érdemelte ki.

...megosztás