Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Nemzetiségekről szóló tájékoztatás és társadalmi szemléletformálás…

Nemzetiségekről szóló tájékoztatás és társadalmi szemléletformálás – vendégségben a nemzetiségi ombudsmanhelyettesnél

Rendhagyó előadással kezdődött az október az ELTE BTK Germanisztika Intézet német nemzetiségi tanár szakos hallgatói és a Közép-Európai Tanulmányok kurzus hallgatói számára.
Szigorú egészségügyi korlátozások mellett, de hosszú idő óta először újra látogatókat fogadott a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes: az ELTE BTK Germanisztika Intézet német nemzetiségi tanár szakos hallgatói és a Közép-Európai Tanulmányok kurzus hallgatói ismerhették meg a hazai nemzetiségi jogvédelmi rendszer elméleti és gyakorlati sajátosságait, az ombudsmanhelyettes munkáját és a hazai jogvédelmi rendszer szereplőinek tevékenységét.
A járványhelyzet számos szakmai kihívás elé állította a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettest és munkatársait is, amelyek közül a személyes kapcsolattartás nehézségei kitüntető helyen szerepelnek. A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes azonban továbbra is kiemelt feladatának tekinti a nemzetiségekről szóló tájékoztatást és a társadalmi szemléletformálást, ennek érdekében a rendhagyó osztályfőnöki óráktól az egyetemi előadásokig számos fórumot felhasznált és használ fel.

 

Szalayné Sándor Erzsébet xxxx yyyyyyyy

...megosztás