Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Átadták az idei Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat

Átadták az idei Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat, a magyarországi nemzetiségek kultúrájáért folytatott tevékenységek szakmai elismerését 2020. szeptember 24-én, csütörtökön Budapesten.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetiségekért is felelős tárca nélküli miniszter Klebelsberg Kuno egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter gondolataival köszöntötte a közönséget, mint idézte: a magyar hazát ma elsősorban nem a kard, hanem a kultúra tarthatja meg és teheti ismét naggyá.

“A kultúra megmaradásunk egyik záloga” – hangsúlyozta.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: Magyarország, a Kárpát-medence és egész Európa erősödése a nemzetiségeken és a nemzeteken múlik.

Az eseményen díjat kapott a Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület, a Marica Kulturális Egyesület, a Drenka Polska Hagyományőrző Együttes, Wágner Lászlóné, a Budakalászi Német Nemzetiségi Egyesület elnöke, Jónás Géza cimbalmos, Lakatos Mónika énekesnő, Szenes Andrea hegedűművész, zenepedagógus, Bródy András festőművész, Komáromy-Hiller Julianna néptáncos, a Furmicska Néptánc Egyesület, Bajnokné Képes Gyöngyi polgármester, a Magyarországi Szlovének Szövetsége felsőszölnöki népdalköre és Sikk Józsefné, a váci ukrán nemzetiségi önkormányzat elnöke.
(MTI)

...megosztás