Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Népzenei koncertsorozat a Benczúr kertben

Népzenei koncertsorozat a Benczúr kertben
Benczúr Kerti Esték júliustól szeptemberig
(Az első három alkalom a Benczúr Kerti esték Facebook-oldalán élőben is)
Helyszín: Budapest, Benczúr u. 27, 1068
 
Július 1.: Branka Trio Básits Branka, Junior Prima-díjas énekesnővel. Branka magyar-szerb származású zenész, ezekből a tradíciókból merítkezik, a hallgatót egy fel nem fedezett, örökérvényű igazságokkal teli absztrakt univerzumba repíti.
Július 15.: Korinda A magyar táncházmozgalom egyik izgalmas csapata több mint tíz éves zenei múltra tekint vissza. Bár a fő irányvonalat a zenekar számára a moldvai csángó népzene jelenti, a repertoár része gyimesi, barcasági, valamint székely és román területek zenéje is.
Július 29.: Zagyva Banda Családi gyökereik a Galga vidékéről erednek, éppen ezért különösen a szívükön viselik a Galga mente népzenei kultúrájának megőrzését és népszerűsítését. Repertoárjukban az otthonról hozott népzenén túlmenően a Kárpát-medence magyarságának és más nemzetiségének népdalai és táncmuzsikái is szerepelnek.
Augusztus 19.: Dalinda a’capella együttes Autentikus és modern hangzással és indaszerű játékossággal adja elő a magyar népi dallamokat. A koncertet követően táncház, a fiatal, de tapasztalt zenészekből álló Bazseva húzza a talpalávalót.
Szeptember 2.: Lakatos Mónika, Romengo és Cigány hangok formáció oláh cigány dallamokat tolmácsolnak.
Szeptember 9.: Koncz Gergely és barátai töltik meg népzenével az Oktogontól néhány perc sétára lévő kerthelyiséget.
...megosztás