Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Új vezető az Iglauer Parkban

Új vezető az Iglauer Parkban

Kiss Mónika: “Csak körbe kell nézni: csodás természet, bájos és kultúrában gazdag környék, rengeteg lehetőség – ez mind motivál”

image

Mozgalmas időszakot zárt a városlődi Iglauer Parkban található ifjúsági tábor. Freund Erika, a létesítményt működtető Városlődi Villa NKft. korábbi ügyvezetőjének távozása után a feladatait ideiglenesen Wágenhoffer Kornélia, az MNOÖ Veszprém megyei regionális irodájának vezetője vette át. Az átmeneti időszakot a koronavírus-járvány is nehezítette: a foglalásokat sorra elhalasztották, majd lemondták, a dolgozók munkaidejét pedig csökkenteni kellett. Wágenhoffer Kornéliának köszönhetően azonban a park üzemeltetése folyamatosan biztosított volt.

 

Ezzel egyidőben zajlott az ügyvezetői állás kiírása – annak kapcsán a regionális irodavezető élénk érdeklődésről számolt be: – Körülbelül a jelentkezők fele személyesen is megnézte a parkot, és sokan nálam tájékozódtak a helyi ügymeneti szokásokról és a szállásfoglalások menetéről. A döntést a tábort fenntartó gazdasági társaság két tulajdonosa, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és Városlőd Község Önkormányzata közösen hozta meg.

 

A választás végül a városlődi születésű, magyarországi német származású Kiss Mónikára esett, aki több mint tíz éven át Szombathelyen, majd hat évig Bécsben élt, mostanra pedig a férjével együtt visszaköltözött szülőfalujába. 2020. június 1-jétől ő tölti be a kft ügyvezetői, és ezzel együtt az ifjúsági tábor vezetői tisztségét. Kiss Mónika komoly tapasztalattal rendelkezik a kultúra, a felnőttképzés és a szállásadás-vendéglátás területén, és számos változtatás és innovatív ötlet megvalósítására készül: – Ma már nem elég a magas minőségű szálláshely biztosítása: azt élménnyel kell összekapcsolni. Korábban a kreativitás és az interaktivitás állt a középpontban, de ez most már nem elegendő. A kulcsszó az agilitás lett. A piacon összetett családi programok, iskoláknak nyújtott alternatív oktatási lehetőségek, céges csapatépítő vagy hagyományőrző és -ápoló kulturális közösségi események kínálatával pozícionálhatjuk – vázolja fel Kiss Mónika programtervezetének legfontosabb elemeit.

 Freund Erikának és Wágenhoffer Kornéliának köszönjük áldozatos munkájukat, Kiss Mónikának pedig sok sikert és örömteli munkát kívánunk.

 

A Bakonyban található, teljesen felújított Iglauer Parkról részletesebben annak honlapján tájékozódhat.

...megosztás