Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Meghívó

Programok Szegeden a Román Kultúra Napján

 

  1. január 15-én, szerdán 18.00 órai kezdettel a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókszervezete a székhelyén ünnepli a Román Kultúra Napját a Purcărete világa című multidiszciplináris projekttel, amely fotókiállítás-megnyitót, filmvetítést és ahhoz kapcsolódó workshopot foglal magába.

A Purcărete világa kiállítás a művész, a Román Kulturális Intézet, a Budapesti Nemzeti Színház és az UNITER (a Román Színházak Egyesülete) együttműködésének eredménye. Silviu Purcărete rendező által a világ minden táján készített lenyűgöző képeket tartalmazó kiállítás budapesti sikere után érkezik Szegedre. A projekt múlt év márciusában vette kezdetét A. P. Csehov Cseresznyéskert című, Silviu Purcărete által rendezett előadásának bemutatójával a budapesti Nemzeti Színházban.

A kiállítás megnyitóját a Szegeden most először bemutatott (magyar feliratos) Valahol Palilulában (2012) című, Silviu Purcărete által rendezett és a Libra Films által gyártott film megtekintése egészíti ki, ezt Király Hajnal filmesztéta által vezetett workshop követi.

A belépés díjtalan, a filmet magyar felirattal vetítjük.

A Purcărete világa kiállítás 2020. január 15. és február 17. között tekinthető meg, hétfőtől péntekig, 9 és 15 óra között, a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókszervezetének székhelyén.

MEGHÍVÓ

image001

...megosztás