Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Az MNOÖ-közgyűlés meghatározta 2020-as évi célkitűzéseit

Az MNOÖ-közgyűlés meghatározta 2020-as évi célkitűzéseit

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése idén utolsó alkalommal ülésezett 2019. december 7-én Budapesten, az MNOÖ székházában. Az ülés az októberi választás után újonnan alakult Közgyűlés első tanácskozása volt az alakulóülés óta.

 Az MNOÖ legfelsőbb döntéshozói grémiuma az ülésen fontos pénzügyi, oktatásügyi, fenntartói és szervezeti kérdésekről határozott. Döntés született a jelenlegi költségvetés módosításáról és elfogadásra került a 2020-as évi büdzsé, határoztak a szükséges működési szabályzatot és alapszabályzatot érintő módosításokról, valamint a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont és a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium igazgató posztjának betöltéséről szóló kiírásról. A Közgyűlés továbbá meghatározta a következő évre vonatkozó legfontosabb célkitűzéseket és elfogadta a 2018-as évi éves beszámolót.

Ritter Imre parlamenti képviselőnek az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának munkájáról szóló szóbeli beszámolóját követően a jelenlévők titkos szavazáson határoztak a Koch Valéria-díj, a Heinek Ottó-díj valamint az MNOÖ legrangosabb díjának, az „Arany Dísztű a Magyarországi Németségért” kitüntetés díjazottairól, akiket a 2020. január 11-én Pécsett megrendezésre kerülő Magyarországi Németek Országos Gáláján hirdetnek majd ki.

unnamed(1) unnamed

...megosztás